Thursday, June 23, 2011

Ini Sangat Benar : Simbolik Perbezaan Antara Lelaki Dan Wanita


Apa pendapat anda mengenai imej di bawah? =3


Ini Sangat Bangang : Gerakan Atheist Bengang Kena Bayar Lebih Untuk Iklan (7 Gambar)

Insurans FTW...

ARKANSAS. Sebuah pertubuhan dakyah Anti-Agama (atheist) mendakwa syarikat perkhidmatan bas di Little Rock melanggar hak asasi untuk bersuara mereka bagi mempamerkan iklan 'mempromosikan gaya hidup bebas-agama' pada badan bas.

Pertubuhan yang dikenali sebagai 'The Central Arkansas Coalition Of Reason' itu telah memfailkan 'lawsuit' ke atas syarikat bas awam tersebut atas tuduhan mendiskriminasi. Ini semua gara-gara mereka terpaksa membayar sepuluh-ribu-dollar untuk meletakkan iklan berharga $5,000 pada 18 buah bas.

Caj ekstra yang berjumlah $36,000 itu dikenakan atas sebab iklan tersebut terdedah kepada risiko untuk dijahanamkan oleh penganut agama Kritian yang membantah kempen 'anti-agama' tersebut.

Walaubagaimanapun, peguam pertubuhan atheist tersebut, LeeWood Thomas mendakwa, 'caj-ekstra' itu merupakan hukuman ke atas mereka atas kesalahan yang dilakukan oleh orang lain. Beliau juga meminta pihak hakim meng-isu satu 'preliminary injunction' bagi memaksa syarikat bas tersebut menerima dan mempamerkan iklan dakyah mereka sementara perbicaraan berlangsung.

LOL!SILA KLIK READ MORE UNTUK BERITA PENUH

Ini Sangat LOL : Kenali Jenis-jenis Kawan Sekolah Anda Di Facebook

LOL... This is so true....

Which one are you? Which one is your friends?

Me? I guess I am "The Dreamer...." =(
LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...