Thursday, September 15, 2011

Ini Sangat Awesome : Ucapan Penuh Bermakna Dari Charlie Chaplin (Awesome Rate : 8.5+)

Penuh inspirasi. IMO, his speech is by far better than most nowadays politician.

Thank you Mr. Chaplin!Thanks Dr. Anis FB for the tip

Ini Sangat Tragedi : Kemalangan Keretapi Di Chennai India (Tren VS Tren)

Negara India memiliki jaringan rangkaian landasan keretapi terbesar di dunia. Namun begitu, mereka juga turut mengalami kadar kemalangan keretapi tertinggi di dunia. Boleh dikatakan setiap bulan ada sahaja kemalangan keretapi berlaku.

Kebanyakan punca kemalangan adalah kerana "Human Error". Pemandu keretapi langsung tidak menghiraukan signal dan gagal mengikuti had kelajuan yang ditetapkan sampaikan keretapi tersebut boleh memecut sehingga 90 km/j di kawasan had laju hanya 15 km/j.

Tragedi kemalangan keretapi terbaru di Chennai pada 13 September lepas menyaksikan sebuah keretapi penumpang menghentam sebuah keretapi pengakut alat tulis menyebabkan 5 gerabak terbabas. Sekurang-kurangnya 9 orang maut dan 100 yang lain cedera.

Edit : Masa tulis entry ni aku ada kat kedai mamak. Seorang pekerja kedai datang dan tanya pasal kejadian ni selepas ternampak aku entry ni. He look disappointed after I explain it to him ~
Sumber
Sumber 2

Ini Sangat Cool : Selepas Planking Dan Owling - Kini 'BATMANNING'

Nah, sekarang anda ada tabiat baru untuk diamalkan di waktu lapang bersama kawan-kawan. Dengan bermotifkan asas planking  dan owling, kini muncul pula BATMANNING!

Erk? Camane plak tu? Kena pakai uniform Batman ker?

Tak payah! Tekniknya adalah sedikit sulit berbanding palnking dan owling namun hasilnya agak menarik!


P/S : Jangan pecah kepala sudah... =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...