Wednesday, June 29, 2011

Ini Sangat Jepun : Robot / Mecha Untuk Kanak-Kanak (3 Gambar, 1 Video)

Ini memang sangat cool Jepun.

Kalau dulu-dulu bawak mainan pergi sekolah, budak-budak lain akan cakap, 'Fffffuuuuuuuu... Cool mang!' Apatah lagi kalau mainan robot Transformers. Memang kena sanjung dan dijunjung la jawabnya (sebab nak pinjam, nak merasa main). Tapi zaman itu dah tak ada lagi. Bawak mainan robot tu dah jadi benda biasa sebab budak-budak sekarang BAWAK ROBOT PERGI SEKOLAH! Yosh!

Dibangunkan oleh Sakakibara Kikai, mecha setinggi 5 kaki ini memiliki sepasang tangan pengepit yang berfungsi dan tempat duduk untuk seorang pilot. Mecha seberat 341 kg itu digerakkan dengan kuasa enjin gasolin dan dipasarkan dengan harga $22,000. Kalau korang ada anak dan impikan anak korang itu jadi saintis robotik suatu hari nanti, this mecha is a good start!


KLIK READ MORE UNTUK BERITA SELANJUTNYA





Di bawah ni pulak mecha untuk orang tua macam kau. Dengan ketinggian 12 kaki, mecha ini dipasarkan dengan harga 2 kali ganda mecha untuk kanak-kanak tadi. Walaubagaimanapun, kekurangan mecha dewasa ini adalah ia tidak mempunyai tangan, Yang ada hanyalah senapang angin yang.... ermm... ZZzzzzzz.....


Tak cukup lagi? Lihat video di bawah. Shitbrix?



Sumber

2 comments:

ahloy said...

peh, ni bukan bawak robot, ni da kira naik robot. nampaknye sekolah kena ada parking robot selain parking kete cikgu.its soooo japanese....

Miqa said...

Tinggal senapang je takde nak bam bam bam....!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...